www.seriozne.cz
(inzerát číslo 25309)

Prodám kakadua sírového

23.04.2024 17:08 | Praha | Hlavní město Praha | Zvířata | Ptactvo

Prodám kakadua sírového
Přátelští s ostatními rodinnými mazlíčky, ochočení a velmi přátelští k dětem, kakadu sírovokřídlý jsou mezi četnými druhy papoušků starostlivými typy; prodejný kakadu sírově chocholatý je v tomto ohledu běžný. Musíte být ochotni věnovat čas a energii k vytvoření silného pouta s ptákem. Kakadu sírově chocholatý je rád, když se s ním manipuluje, ale také potřebuje dostatek času o samotě, aby zjistil soběstačnost, což je nemalý úspěch.

Tento pták je emocionálně složitějším živočišným druhem než ostatní kakaduové a je náchylný k neočekávaným, nepředvídatelným pohybům, které mohou být šokující, ačkoli záměr je zřídka agresivní. Tento vyžadující pták se může stát sebevražedným a destruktivním, pokud se mu nedostává pozornosti, kterou vyžaduje.

Jsou považováni za jedny z nejchytřejších papoušků. Mají znalostní schopnost jednoletého až dvouletého lidského dítěte a dokážou zjistit, jak mluvit a dělat techniky. Mladí ptáci se budou nejsnáze trénovat a stýkat se s nimi.

Řeč a vokalizace
Tito ptáci jsou vynikající mimikry a dokážou rychle objevit slova a výrazy. Prodávaný kakadu sírově chocholatý má také pronikavě hlasité pištění. Tento druh není vhodný pro bydlení v bytě, protože jeho hlučnost může být považována za obtěžující zavřít sousedy.

Péče o kakadu chocholatý
Kakadu sírovokřídlí jsou velcí ptáci, kteří potřebují velmi prostorné výběhy. Minimálně musí mít klec otisk asi 40 palců na 40 palců a musí být alespoň 5 stop vysoká. Lepší je větší klec a nejlepší je prostředí voliéry.

Ptáci přirozeně uvolňují jemný prášek, který pomáhá udržovat jejich křídla a kůži zdravou. Tento prášek může být nepříjemný pro některé lidi s alergickými reakcemi.

Koupání ptáků je přísně specifická preference. Ve volné přírodě někteří kakaduové rádi stojí v dešti, zatímco jiní mu brání.

manuellabambino123@gmail.com

Cena: 12 000,- Kč