www.seriozne.cz
(inzerát číslo 10554)

KOSATCE ZAHRADNÍ

12.08.2016 09:01 | Strakonice | Jihočeský kraj | Domácnost | Starožitnosti

ÚŽASNÝ OBRAZ - KOSATCE ZAHRADNÍ. AUTOREM JE KVALITNÍ, VYHLEDÁVANÁ AUKČNÍ MALÍŘKA JULIE KŘÍŽKOVÁ KRČMÁŘOVÁ (INKA). SIGNOVÁN VLEVO DOLE - VIZ FOTO. KVĚTINY JSOU JAKO ŽIVÉ, ODSTÍNY BAREV JSOU NÁDHERNÉ - OSOBITÝ STYL MALBY, JIŽ NA PRVNÍ POHLED JE VIDĚT ŽE SE JEDNÁ O VELMI KVALITNÍ DÍLO.

ROZMĚRY VČETNĚ RÁMU CCA 41 CM X 32 CM, RÁM JE ÚZKÝ, MÍSTY MÁ OTLUKY. ZŘEJMĚ KOMBINOVANÁ TECHNIKA AKVAREL + OLEJ NA PAPÍŘE. OBRAZ JE ZASKLENÝ.

Julie Krčmářová, vlastním jménem Julie Křížková byla manželkou řídícího učitele Aloise Krčmáře. Od roku 1917 studovala na soukromé krajinářské škole Aloise Kalvody a dále na figurální škole Rudolfa Vejricha. V krajinářské škole se seznámila s učitelem Aloisem Krčmářem, za kterého se v roce 1924, po skončení studií na Uměleckoprůmyslové škole u profesora V. H. Brunnera, provdala. Od té doby většinu času trávila v podhůří Orlických hor ve Slatině nad Zdobnicí, odkud také čerpala mnohé inspirace ke svým dílům. Častým motivem byly pro ni zejména staré stromy, řeka Zdobnice a květiny.

Cena: 4 999,- Kč