Borovice Jeffreyova - semena

17.09.2020 11:58 | Olomoucký kraj | Prostějov | Rostliny | Semena a sazenice

Borovice Jeffreyova (Pinus Jeffreyi), je velmi atraktivní světlomilná dřevina z čeledi Pinaceae. Pochází ze západní části Ameriky a severozápadního Mexika a je velmi podobná borovici těžké od které se však liší zejména vzhledem letorostů, které jsou modrobíle ojíněné, narozdíl u borovice těžké, kde jsou hnědavé nebo zelenavé. Dokáže růst v nadmořských výškách do 3 000 m, dobře snáší chladné zimy i sucho a dožívá se věku 400 – 500 let. Borovice Jeffreyova je strom středních až větších rozměrů dosahující výšky 30 – 60 m, (2 metrové výšky dosáhne už za 5 – 8 let) a šířky o průměru 60 – 150 cm, výjimečně až 250 cm. Kořeny svazčité a pevně zakotvené v půdě. Povrch kmene má červenohnědou barvu, je jen jemně rozpraskaný v široké desky. Koruna široce kuželovitá a řídká. Větve rostou v přeslenech, pupeny jsou podlouhle vejčité, až 25 mm dlouhé, žlutohnědé až červenohnědé a nesmolnaté. Jehlice stojí ve svazečku po třech, o délce 12 – 20 cm, jsou namodrale zelené a po rozemnutí voní po citrusech. Jehlice řídce postavené, většinou jen na konci větví, takže krásně vyniká celá kostra kmene a větví. Šišky této borovice patří k největším u nás, mohou být dlouhé 12 – 25 cm a široké 4 – 8 cm, při otevření až 15 cm. Velice dekorativní. Po vypadání semen šišky opadávají, ale obvykle neodpadávají celé, nýbrž se ve spodní části odlamují a zbytek zůstává na stromě. Semena mají tříhranný až vejčitý tvar s křídlem o délce cca 3 cm. Hodí se do menších i větších zahrad a její velikost lze regulovat řezem. Přirozené u této borovice je, že po zimě může být lehce zažloutlá. Máme tato balení: 8 semen za 27 Kč, 50 semen za 134 Kč, 100 semen za 215 Kč. Semena - neoseeds

Cena: 79 607,- Kč

Správa inzerátu

Pro přechod do zprávy inzerátu zadejte Váš e-mail a unikátní klíč, který Vám dorazil na e-mail při schválení inzerátu.

Nahlaste chybný inzerát

Pokud si myslíte, že se v inzerátu zobrazují nevhodné obrázky či popisy, jedná se o falešný inzerát nebo je jen ve špatné kategorii, můžete ho nahlásit a my to prověříme.
Váš e-mail *
Kategorie
Upřesněte prosím důvod nahlášení inzerátu *
 

Kontaktujte inzerenta

Jméno a přijmení *
Váš e-mail *
Telefonní číslo
Text dotazu *
Zbývá 500 znaků
 

ZVÝRAZNĚNÍ

25 Kč

Cena SMS platbou

30 Kč

Zvýrazněním inzerátu se Váš inzerát barevně odliší od běžných inzerátů, tím pádem si ho všimne více lidí. Tato forma zvýhodnění je vhodná pro všechny druhy inzerátů.

TOPOVÁNÍ

69 Kč

Cena SMS platbou

79 Kč

Topování inzerátu znamená, že posunete Váš inzerát nad běžné inzeráty a tím pádem ho uvidí mnohem více lidí. Zároveň se u něj zobrazí ikonka PRSTENU DOPORUČUJEME, která zvýší jeho důvěryhodnost. Výhodou také je, že topované inzeráty jsou schvalovány a zveřejňovány přednostně. Tato forma zvýhodnění je vhodná pro všechny druhy inzerátů.

VIP TOP

79 Kč

Cena SMS platbou

99 Kč

Služba VIP TOP Vám bude Váš inzerát zobrazovat zvýrazněně a přednostně ve vybrané kategorii i v nadřazené kategorii.


Tvořte obsah na kliknutí
Odměny za sledování videí
Načítám, prosím vydržte...